Головна » Архів матеріалів

13 квітня цього року у неділю Страстей Господніх в м. Перечині на Хресну дорогу зібралося чимало вірників західного та східного обрядів з Перечина, Ужгорода та околиць, римо-католики з Туря Ремети, Великого Березного, Заброді, Оноківець, Кам’яницької Гути. Провадив цей хід о. Адам Строчиньскі СМ - настоятель Перечинської парафії разом з о. Олексієм Шевченком СМ, семінаристами Яном та Юрієм, греко-католицьким священником о. Мирославом Рябінчак та о. Петром Жарковським СМ, настоятелем парафії у с. Фрідєшово. В цей сонячний, яскравий день      під час нашої ходи з нами був сам                                             сп ... Читати далі »

Переглядів: 1225 | Добавив: mtv | Дата: 14.04.2014

 
 Храмове свято з нагоди св. Августина в                                     Перечині.
 
25 серпня у м. Перечин святкували римо-католики храмове свято Св. Августина. Це був чудовий літній день. Зранку приїхали процесії з Великого Бер ... Читати далі »
Переглядів: 1255 | Добавив: mtv | Дата: 18.09.2013

Я попросив Бога зробити мою дитину-інваліда знову цілою, і Бог сказав "Ні". Він сказав, що дух дитини цілий, а тіло – лише тимчасове… Я попросив Бога подарувати мені терпіння, і Бог сказав "Ні". Терпіння – це результат страждання, воно не дарується, воно здобувається… 
Я попросив Бога подарувати мені щастя, і Бог сказав "Ні". Він сказав, що Він дає благословення, а щастя залежить від мене с ... Читати далі »
Переглядів: 921 | Добавив: Anton | Дата: 10.08.2013

Дорогі вірники,  дякую Богу за 9 років під час яких я міг бути разом з Вами. Це були роки яких не повернути назад. Роки, які були наповнені новими знайомствами, даром віри, але і різними випробовуваннями. Були хвилі наповнені любов’ю і порозумінням, але також і слабостями. І цим всім хочу подякувати за ці красиві моменти з Вами у ваших храмах, сім’ях, за дар дружби, любові і підтримки. Нехай Господь відплатить Вам у 100 разів більше, через своє благословення і допомогу у  Вашому повсякденному житті. 
 
     Також прошу о пробачення за мої слабості і пади, тому що були ... Читати далі »
Переглядів: 1032 | Добавив: Anton | Дата: 02.08.2013

Хай Господь єднає нас!
 
26.04.2013 року у Перечині, у римcько – католицькому храмі святого Августина відзначали ми, римо – католики, як і в усіх костьолах світу, свято Найсвятішого Божого Тіла і Крові, яке після урочистої меси у костьолі, вилилося у велику святкову процесію. Ми засвідчили перед усіма людьми свою тверду, непохитну віру в Бога і його святих.
      & ... Читати далі »
Переглядів: 1028 | Добавив: Anton | Дата: 11.06.2013

      І ось настав довгоочікуваний день: 26.  травня – день храмового свята Великоберезнянської  Римсько - католицької парафії. Наш костел, якому понад 200 років присвячений Пресвятій Трійці, тому неділя 26 травня була для березнянців особливою. Розпочалася свята служба  урочистим входженням священиків та міністрантів до нашого храму, який був вщент заповнений вірниками з різних парафій. 
 
Завітали  на наше свято такі священики: о. Петро Жарковський OFM, котрий і був головним целебрантом святої меси, о. Антон Єдінак C ... Читати далі »
Переглядів: 1242 | Добавив: Anton | Дата: 01.06.2013

        «…Де двоє або троє зібрані в моє ім’я,там я серед них…»Ці слова любові та надії прекрасно сповнили 24 березня 2013року в м. Перечин, де в цей холодний, але сонячний день зібралось близько 500 вірників з різних парафій римcько - католицького та греко-католицького обряду, щоб спільно зі своїми духовними наставниками переживати таємниці мук нашого Господа Ісуса Христа. По закінченні святих літургій, в яких вірники римсько-католицького обряду переживали останню неділю періоду посту,так звану «квітну неділю», а навпаки, вірники  - греко-католики ще лиш увійшли до цього періоду очищення, покори та молитви. 
Переглядів: 1066 | Добавив: Anton | Дата: 25.03.2013

Зимнього дня, в суботу 09.02.2013 року, у Перечинській парафії св. Августина, відбулася незабутня зустріч із старшими та хворими парафіянами, віком від 65 років. Гасло зустрічі «Будьмо серцем і душею завжди молоді, бо всі ми - Божі діти – наші дорогі бабусі, дідусі» - ще раз нагадали нашим вірникам, що церква пам’ятає про них, дбає про їх здоров’я і добробут. Зустріч розпочалася, як зазвичай, св. Месою. Кожен з вірників мав нагоду приступити до сповіді, і з чистим серцем прийняти причастя і елепомазання, яке уділяли наші дорогі священики о. Микола Добра СМ та о. Олексій Шевченко СМ. 
Наприкінці у ... Читати далі »
Переглядів: 882 | Добавив: mtv | Дата: 19.03.2013

Я дуже люблю зимову пору, яка дарує нам низку веселих і радісних свят. Особливо мені подобається Різдво –чарівне та дивовижне свято, яке найбільше люблять діти й дорослі. Про справжню суть цього свята нагадує нам маленький Ісус, який приходить у цей світ, щоб ми спаслися, вселяючи у наші серденька велику любов до ближніх. Різдвяний час спонукає кожного з нас зазирнути у глибину своєї душі, відкрити її й віддати частинку тепла свого серця комусь іншому. 
 
          Прикладом цього стала святко ... Читати далі »
Переглядів: 988 | Добавив: Anton | Дата: 17.01.2013

Одним із дарів, якими щедро наділяє нас Господь, є віра. Віра - це вільний вибір людиною буття і життя з Богом, це любов і довіра до Нього.У вірі християнської спільноти кожна особа отримує хрещення для спасіння. Вірою Діва Марія з покірністю прийняла Слово Ангела і погодилась стати Матір’ю Божого Cина. Віра допомогала їй іти за улюбленим Сином у його проповідуванні і залишитись, страждаючи з Ним, аж до Голгофи. «Примножи нам віру»,- просять Ісуса апостоли, зрозумівши, що лише у вірі, яка є Божим даром, вони можуть створити з Ним особисті стосунки і реалізувати своє покликання. Вірою живемо і ми, прагнучи залишитися з Богом і наблизитися до Нього. Рік Віри, у який вступила Католицька Церква, спонукає кожного з нас замислитися над тим, що таке віра, чи є вона глиб ... Читати далі »
Переглядів: 1077 | Добавив: Anton | Дата: 13.12.2012

« 1 2 3 »