Головна » 2013 » Червень » 1 » Великий Березний 2013 р.
16:01
Великий Березний 2013 р.
      І ось настав довгоочікуваний день: 26.  травня – день храмового свята Великоберезнянської  Римсько - католицької парафії. Наш костел, якому понад 200 років присвячений Пресвятій Трійці, тому неділя 26 травня була для березнянців особливою. Розпочалася свята служба  урочистим входженням священиків та міністрантів до нашого храму, який був вщент заповнений вірниками з різних парафій. 
 
Завітали  на наше свято такі священики: о. Петро Жарковський OFM, котрий і був головним целебрантом святої меси, о. Антон Єдінак CM, о. Микола Добра CM,  та о. Іван Чепара. О. Петро Жарковський зачарував всіх присутніх в храмі проповіддю, головною думкою якої було вчення Ісуса Христа про те, що Він завжди є з нами через святу католицьку церкву. Звернув увагу парафіян на те, що дороги до спасіння людей без Ісуса не існує! Далі о. Петро наголосив на слова Ісуса Христа, які говорив своїм апостолам: «Ідіть і навчайте всі народи». В значній мірі ці Христові слова адресовані всім християнам, щоб і ми поширювали серед людей Євангеліє. 
    Пресвята Трійця в особі Отця, Сина і Святого Духа, сказав далі о. Петро, турбується про нас всіх. Святий Дух, який живе в нас всіх,хоче зробити нас палкими свідками Христа в цьому світі.  І чим  більше ми звертаємося у молитві до  Святого Духа, звернув увагу о. Петро, тим більше зростає  в нас бажання приєднатися до Його місії. Христос постійно пропонує  нам  свою  благодать, любов і милосердя  і лише від нас залежить, що ми вчинимо з дарами Господа! Далі, присутні на святій месі, мали можливість прийняти Ісуса  до свого серця. Спостерігаючи за цим дійством, бачиш, якими щасливими та душевно сильними стають люди! 
     Закінчується свята меса святковим благословенням присутніх та обходом  нашого костела всіма процесіями: із Забродя, Перечина, Тур’я Ремети, Оноківців, Кам’яницької Гути. 
Господи Ісусе Христе, прославляю Тебе за Твою безмежну любов і милосердя. Я люблю Тебе.                                                                                                       
 
І. М. Матейко
 
Переглядів: 1248 | Додав: Anton | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]