Головна » Статті » Мої статті

НАШ ДИЯКОН – АРТУР БІЛИК, РЕДЕМТОРИСТ

Кожна людина особисто покликана Богом до життя, а життя наше — це дар від Бога, це запрошення до співпраці з Творцем, це дарування себе Йому. Людина вільно приймає чи відхиляє пропозицію до участі в Божому житті. Кожна людина також отримує від Бога особливий дар, щоб мати змогу зреалізувати своє покликання якнайповніше. Покликання до життя з Богом і задля Нього є особливим даром Святого Духа, що даний нам Богом, що розливає в наших серцях любов Бога і встановлює між християнами надприродний зв’язок, звіщаючи їм повноту Божих дарів. 

Святий Дух збуджує в нас віру і уділяє нове життя, яке полягає в пошуках і пізнанні Бога, відповіді на Його запрошення до співпраці і служінні Йому. На сьогодні постає проблема покликання взагалі, і зокрема проблема покликання до богопосвяченого життя. Радісно, що серед сучасних молодих людей є такі, які, усвідомлюючи сенс свого життя, відгукуються на поклик Бога і є готовими ціле життя прожити в спілкуванні з Ним і сповненні Божої волі. Напередодні свята Зіслання Святого Духа я брала участь в Урочистій Літургії з нагоди посвячення дияконів і священиків, яка відбулася 11 червня в кафедральному соборісв. Йоана Хрестителя  в словацькому місті Трнава. Враження найприємніші. В моєму християнському житті це особливо важлива подія, оскільки серед посвячених в диякони був Артур Білик — товариш мого сина, який зростав і виховувався в любові до Бога на очах у нашої спільноти. Напевно, не можна передати словами ті почуття, які охопили мене під час Літургії, пригадую все до дрібнички. В післяобідню пору храм заповнювався місцевими вірниками і до початку Урочистої Літургії був заповнений вщент напевно тому, що відправа посвячення через свою важливість для життя Євхаристії вимагає участі якнайбільшої кількості вірних і відповідну урочистість. Вразила внутрішня красота храму, церковний хор, щирі молитви і спів молодихюнаків, що сиділи поруч. 

Службу Божу очолив архієпископ  Роберт Безак, який звернувся з привітальними словами до висвячуваних. Через особливу посвятну молитву духовенство просило у Бога вилиття Святого Духа й уділення його дарів, відповідних до служіння , для кандидатів.Щоб спільно помолитися та пережити цю зворушливу, радісну й незабутню подію у кафедральному соборі, крім мене, були теж присутніпарафіянки з Великого Березного. По закінченню Божої Служби відбулося частування запрошених тістечками та кавою.Гадаю, що вірники нашої парафії матимуть гордість з того, що у нас є молоді юнаки, які, усвідомлюючи сенс свого життя, відгукуються на пропозиції Бога і готові жити Його життям і з Ним.Хочу висловити щирі і сердечні слова подяки отцю Антону, який подбав про організацію поїздки в Словаччину, був поряд і розділив з нами радість Урочистої Літургії. Хочу подякувати йому також за підтримку та любов, яку дає нам, парафіянам Великого Березного. 

                                                                                                  Оксана Ш.

Категорія: Мої статті | Додав: mtv (27.02.2012) | Автор: Оксана Ш.
Переглядів: 760 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]