Головна » 2015 » Червень » 8 » Снятин 2015
14:05
Снятин 2015

Група паломників в м. Снятин на могилу  блаженної сестри Марти Вєцької хоче поділитися своїми враженнями.
Наше паломництво розпочалося о 4-й годині 16-го травня 2015 року в м. Перечин.
Організатор о.Адам, за що йому велика подяка.  У паломництві брали участь вірники з В. Березного, Перечина, Кам’яниці, Невицького, К.Гути, Ужгорода, а також отці Ярослав, Роберт і Лубош.  Паломників з Ужгорода очолили диякон Руслан та сестричка Кінга.

            У місті Снятин ми зустріли з паломників з різних куточків України від заходу до сходу, та з-за кордону. Вразило, що було дуже багато людей і все надзвичайно продумане.

            Розпочалася урочиста св. Літургія. Примітними були жовті хустинки та бейджики, на яких містилася програма VI паломництва на могилу блаженної Марти Вєцької. Після Богослужіння всіх накормили смачним обідом, поселення і розпочалася робота в групах.
Дуже цікаво, групи по складу невеликі і змішані (люди з усіх куточків України і різного віку). У дітей заняття проводилися з іграми. Групу вела сестричка. Кожен з вірників мав змогу висловити свої думки на поставлені тези.  А саме – ‘Жнива великі, та робітників мало’,  ‘Розбуди світ – будь пророком’. Далі нам запропонували концерт гурту зі Львова. Біля храму танцювали вірники різного віку і цим прославляли Бога. Вечеря, продовження концерту і свідоцтва про богопосвячене життя. Свідоцтва були від сестер та отців. Кожен з них розповів присутнім про свій шлях до покликання. Далі  розпочалася процесія до могили бл. Марти. Вірники з духовенством з запаленими свічками йшли вулицями міста Снятин молячись розарій різними мовами. На кладовищі був молебень. Далі перенесення мощей бл. Марти до храму, які будуть у паломництві два роки по всій території України. Перше перебування мощів  в м. Маріуполь. Закінчилася програма адорацією та приватною молитвою в храмі.
            Настоятель храму м. Снятин о. Леонід та вірники міста організували всім паломникам нічліг.
            Ось розпочався другий день. 17-те травня 2015 року. Для деяких паломників він розпочався з приватних відвідин могили бл. Марти, потім всі зустрілися в храмі на ранішній молитві, яку проводили семінаристи з Києва. Сніданок біля храму. За тим вшанування реліквій бл. Марти, яке супроводжувалося Акафістом сестер милосердя східного обряду зі Львова та о. Анатолієм. В 10.30  урочиста св. Літургія. На проповіді ми дізналися про самовіддане служіння та життя,  милосердя до ближнього бл. Марти. Звучав мелодійний спів, орган, скрипка, гітара.
            Хочеться  відмітити,  що на  протязі  всіх  двох  днів урочистості   очолював о. Архієпископ України Мечислав Мокшицький.
            Велика подяка Богу за можливість прийняти участь в VI паломництві на могилу бл. Марти Вєцької в місто Снятин, яка є заступницею всіх людей, різних віросповідань.
Подяка організаторам.
            Ми натхненні, задоволені, приємно вражені повернулися до своїх домівок. Надіємося зустрітися в наступному паломництві ще в більшому складі.

 
 
                                                                                                     Паломники Нашої Парафії.
Переглядів: 1320 | Додав: mtv | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]