Головна » 2014 » Червень » 22 » Пресвята Трійце
11:38
Пресвята Трійце
Пресвята Трійце – Один Боже , 
хай кожен славить Тебе як лиш може!

Урочистість Пресвятої Трійці є святом , що приходить по завершенню Пасхальних Свят – Воскресіння, Вознесіння, після  неділі Зіслання Духа Святого - Свята, яке є Народженням Церкви Христової.
В 1 вечірні на свято Трійці Літургія Годин  подає читання, що розкриває Велич  та Мудрість Всевишнього 
«О глибино багатства, премудрості й знання Божого!
Які незбагненні Його суди і недослідимі Його дороги!
Бо хто пізнав розум Господній? Або хто був  порадником Йому? Хіба хтось дав Йому щось наперед, щоб воно було повернуто йому назад? Адже все з Нього, через Нього і для Нього! Йому слава навіки. Амінь.(Рим.11,33-36)
Таємниця Трійці здається недосяжною для нашого людського розуму, та по при це ,а можливо саме через це , християни  намагаються ще більше наблизитися до Бога, прагнуть пізнати Його та вдосконалюватися в Любові.
15 червня цього року парафія храму Пресвятої Трійці Великого Березного разом із всіма запрошеними та вірниками з Перечина, Заброді, Т.Ремети, Оноківець, Камяницькоі Гути та греко-католиків В.Березного  переживала відпустове Свято.
Почесним гостем і целебрантом на Святковій Мессі був єпископ- ординарій Луцькоі дієцезіі Віталій Скомаровський, котрий разом
 з о. Анатолієм Товканом, 
наставником  Кіївської Духовної семінарії ( а раніше настоятель нашої Парафії) та нашими отцями о. Адамом Строчинські СМ, о. Юрієм ШпакСМ та греко-католицьким священником о. Василієм звершував Літургію.
У  надзвичайній проповіді о. Віталій Скомаровський наголосив, що Бог Єдиний  у Трійці Святій  - Бог Отець, Бог Син, Бог Дух Святий , є одним Богом – Тим Самим Незмінним нашим Отцем Небесним, який так полюбив світ (а це 
нас людей, і не просто все людство, а кожного – особисто – тебе , мене,всіх !), 
що дав Сина свого Єдинородного, щоб ми мали Життя .. 
що хоча Бога ніхто не бачив, та Він є в Сині  хто ж Сина бачив, пізнав також Отця..
що ми - вибрані і улюблені, роблячи знак хреста – в імя Отця і Сина і Святого Духа , свідчимо, що ми є діти Божі ,  друзі Христові, освячена Святим Духом - Церква жива..
Бог – є Любов , і нашою відповіддю на Неї є – любити Господа та ближнього , дотримуватись Його заповідей  і прославляти Триєдиного Бога всім своїм життям ..
По завершенню Служби Божої відбувся обхід храму з Пресвятими Дарами, Благословіння  та подяка Богу у Трійці Єдиній і Нероздільній , вірники висловили вдячність єпископу-ординарію та всім присутнім священникам за  самовіддану службу на славу Божу. 
Чудовим співом прикрасили цілу Літургію два хори – дитячий та дорослий, щира подяка їм за це, як кажуть -  хто співає,  той двічі молиться .
Також місцеві парафіянки , як завжди щиро пригощали всіх гостей тістечками та напоями  біля  виходу з храму . Ось так відбулося святкування Урочистості Пресвятої Трійці в парафії В. Березного ..
Закінчити хочеться молитвою : Тебе ,Отця Незродженого , Тебе, Сина Єдинородного, Тебе, Духа Святого Утішителя, 
Святу і неподільну Трійцю, усім серцем і устами сповідуємо, і славимо, і благословляємо : Тобі  слава навіки. Амінь.
Переглядів: 1511 | Додав: mtv | Рейтинг: 5.0/3
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]