Головна » 2014 » Липень » 5 » Маємо нових священиків
17:11
Маємо нових священиків
27 червня у Львові в кафедральному соборі Внебовзяття Пресвятої Діви Марії Вікентійська родина збагатилася ще трьома вірними синами. На Службі Божій були рукоположені в священики диякони Василь Зінич СМ(В.Березний), Сергій Павліш СМ (Т.Ремети), Єржи Гавлюк СМ (Сторожинець) для служби в Місіонерській Конгрегації св. Вікентія де Поль. Літургію провадив Його ексцесленція Мечислав Мокшицький - єпископ-ординарій Львівської архідієцезії Римсько-Католицької Церкви. Вже наступного дня 28 червня на свято Непорочного Серця Пресвятої Марії свою преміційну Службу Божу відправив неопресвітер о.Сергій Павліш СМ в своєму рідному храмі Св.Юрія в Т.Реметах. Святкова атмосфера наповнювала це місце – багато священників та дияконів, монахинь та богопосвячених осіб, родичів, друзів, гостей та просто людей доброї волі, неймовірно гарно прибраний костьол та сцена, співочий гурт з Шаце (Словаччина) та місцевий дитячий хор зібралися на урочистість. Хто є Священик ? – це чоловік взятий Богом з люду і поставлений на службу цьому ж люду, покликаний і вибраний Нашим Отцем для праці і служіння в Його винограднику - так розпочав свою проповідь о .Владислав Кучак СМ.
я Священство – це дар і таїнство дане самим Господом розпочинається і розвивається від стін рідного храму, Отець зауважив, що це Альма-Матер – це початок віри і покликання , і знаково , що саме тут служить свою першу Месу 
о.Сергій… Неможливо передати ту радість і піднесення , що відчувалися на цьому Богослужінні, можна сказати лиш, що це Благодать і Мир Божі. Отець Сергій уділив свого першого Благословення, висловив подяку Богу за неоціненний Дар , священикам та наставникам ,батькам і рідним за молитву, науку і підтримку , а Матері Божій присвятив усе своє Служіння! Спробуйте і подивіться, який добрий Господь! – ці слова з Псалму 34 надруковані на пам’ятці Свячень о.Василя Зінич СМ, котрий 29 червня на свято Святих Апостолів Петра і Павла відслужив свою першу Святу Літургію в храмі Пресвятої Трійці в рідному В.Березному . Проповідником на Службі Божій був о. Михайло Талапканич СМ,котрий зауважив, що Священик – це Аьте-Крістус - Другий Христос ! і справді важливо,що б ми про це пам’ятали , бо часто наша людська пам'ять дуже коротка і нетривка , як у притчі про забуте Богом село без назви ,яке в кінці кінців щезло, перестало існувати , бо його мешканці забули про Бога і Його заповіді .. Важливо живити і розвивати свою віру, молитися за своїх Пастирів та нові покликання, на кінець не боятися довірити Богу своє життя, як довірив Його Сам Христос! .. Сльози радості і вдячності на очах майже всіх присутніх свідчили про спільне переживання цієї святкової події. О.Василь звершив не криваву Жертву , уділив Причастя та Благословення , та подякував Всевишньому і всім рідним і близьким, хто допомагав і підтримував його ,за молитви всім вірним. «Ти – моє життя Господи , іншого не маю, ти –є моя правда і шлях до Висот Божих! « - співав хор і ці слова хай будуть нашим гаслом ! Хай добрий Бог поблагословить наших Священиків о.Сергія та о.Василя та хай їх веде дорогою Життя і чинить Світлом для людей! Слава Ісусу Христу!
 

 
 
 
  

 
  
 

 
 
Переглядів: 3521 | Додав: mtv | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 1
1 JAA  
0
Я дуже рад.

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]