Головна » 2014 » Вересень » 25 » Святий Августин
11:40
Святий Августин
  Святий Августин (354-430) з Тагасте (Африка) замолоду  був  дуже життєрадісним  ентузіастом і такої вдачі , що вела його до пересади, зрештою, як і багатьох африканців, дещо жорстокий, неслухняний, нетерпеливий. Його незвичайна освіченість доводила  його до висновку , що всякі зусилля непотрібні. Ніхто не міг дати з ним ради : ні вчителі, ні батько Патрикій-поганин, ні мати Моніка — побожна християнка, яку він шанував і яка молилась і плакала над своїм сином. Один єпископ, у якого вона просила поради, сказав: “Заспокойся, син задля стільки сліз не пропаде “. Августин  через хибні дороги, заприязнився з єритиками-маніхейцями, провадив грішне життя,  пізніше ,був запрошений професором  риторики на катедру в Мілані,  не знаючи що там на нього чекає Христос...після хрещення він став новим чоловіком, помер для Христа і з Ним воскрес, щоб ділом і пером, під впливом генія і святості творити Його волю.
 
  31 серпня цього року римсько-католицька парафія міста Перечин святкувала храмове свято. Святий Августин , “ котрий є покровителем костелу , у своїй “Сповіді” ( “Конфесіонес”) писав :“ створив Ти нас для Тебе, і неспокійне наше серце , доки не спочине в Тобі , о Боже” . Цими ж словами Святого  отець Марян Бучек — єпископ Харківсько-Запорізької дієцезії розпочав свою проповідь, в якій розважив і про сьогодення — останні трагічні події в Україні та й загалом про життя нас вірних і всього людства. Надто далеко буває наше життя, а відтак і серце від Бога, а як наслідок  - війни, неспокій, вбивства ненароджених, розлучення, хаос і безнадія, а потрібно так мало — віддати все у Його батьківські руки. Отець Марян наголосив на важливості родини і її виховання, про те що сьогодні діти і молодь потребують особистого прикладу життя нас дорослих, підтримки та науки , а ми самі часто боїмося приймати серйозні рішення , брати на себе відповідальність як у шлюбі, так і в священстві, так і в своєму щоденному бутті...
  Святу Літургію разом з Єпископом відправляли о. Адам Строчинські СМ, о. Юрій Шпак СМ, о. Владислав Кучак СМ, о. Радослав Такач з Словаччини та греко-католицький священник о. Мирослав. 
  По завершенню, якої всім присутнім було уділено  Благословіння Пресвятими дарами. 
  На  цей відпуст зійшлося чимало вірних — з Ужгорода, Оноківець, К.Гути, Т.Ремет, В.Березного та самого Перечина і його околиць. По закінченні Служби Божої місцеві  парафіяни пригощали всіх присутніх тістечками та напоями, складаючи подяки Богу і священникам за чудовий празник та за заступництво великого Святого..
 Боже, у Твоїх Святих ти дав нам, слабким, приклад і допомогу, щоб ми змогли стати на дорогу спасіння, вчини, милостиво, щоб ми котрі згадуємо небесне народження Святого Августина, за його прикладом дійшли до Тебе. Через Господа нашого Ісуса Христа, Сина Твого, котрий з Тобою живе і царює в єдності Святого Духа, Бог , на віки вічні. Амінь.
 
 
 
                                                                                                                                                                     Яна Круцей. Перечин. 
Переглядів: 1285 | Додав: mtv | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]