Головна » 2014 » Квітень » 14 » Хресна дорога
19:57
Хресна дорога

13 квітня цього року у неділю Страстей Господніх в м. Перечині на Хресну дорогу зібралося чимало вірників західного та східного обрядів з Перечина, Ужгорода та околиць, римо-католики з Туря Ремети, Великого Березного, Заброді, Оноківець, Кам’яницької Гути. Провадив цей хід о. Адам Строчиньскі СМ - настоятель Перечинської парафії разом з о. Олексієм Шевченком СМ, семінаристами Яном та Юрієм, греко-католицьким священником о. Мирославом Рябінчак та о. Петром Жарковським СМ, настоятелем парафії у с. Фрідєшово. В цей сонячний, яскравий день      під час нашої ходи з нами був сам                                             спаситель - Ісус Христос. 

«Чи мало сліз на ній є…?» В нас склалась вже добра традиція проходити цю дорогу кожен рік, глибоко в серці переживати всі події з молитвою та співом до Бога. Кожна людина, яка була присутня на Хресній дорозі, молилася з вірою в серці що таке більше не повториться і із жалем переживала про те, що було. Кожна наступна зупинка біля капличок супроводжувалась розповідями священників та семинарістів, які відтворювали далеко минулі події тернистої дороги Ісуса, переживання його матері та жінок, сльози і жаль вірників, і кожен раз закінчувалась молитвою до Бога, яку нас навчив наш спаситель Ісус Христос. 

На сам кінець, о. Петро Жарковський поділився своїм враженням і відчуттям про те, на скільки він щасливий що християнство стало вільне для всіх, що воно вже не є як обуза, що людям не потрібно ховатись, збільшилась кількість церков та священиків які гордо несуть свою місію на цій землі і люди більше почали приходити до Бога, говорити з ним в молитві.

                                                                                              Автори: Круцей Яна
                                                                                                  Мендель Тиберій
                                                                                          Фото Мендель Тиберій
Переглядів: 1232 | Додав: mtv | Рейтинг: 5.0/3
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]